3 Ocak 2013 Perşembe

Öksürüğe bitkisel tedaviler



Kışın etkisini yeniden gösterdiği şu bahar aylarında öksürük ile başınız dertte ise size bazı bitkisel reçeteler önerebiliriz.

Genellikle grip ile birlikte başlayan ve grip geçse de uzun süre devam eden öksürüğü kesmek kolay değildir. Birçok insan da bu kalıcı öksürükten şikayet eder.

Kimi zaman gıcık şeklinde, kimi zaman kuru kuru kimi zaman ise balgamın da eşlik ettiği öksürüğü kesmenin çok basit doğal yolları var. Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, öksürük şurubuna başlamadan önce bu doğal tedavilerden birini denemelisiniz.

1. Kekik çayı: 

Kekik, öksürük, üst solunum yolları enfeksiyonları, bronşit ve boğmaca gibi hastalıkların için geçerli olan ve resmi olarak onaylanmış bir tedavidir. Kekiğin küçücük yaprakları öksürüğü yatıştıran bileşenlerle doludur. Öksürük yeni başladıysa kekik çayı, öksürdükçe kasılan ve bir süre sonra ağrımaya başlayacak olan kasları gevşetir. Kekik aynı zamanda iltihabı azaltır. Kekik çayı yapmak için 2 çay kaşığı ezilmiş kekik yaprağını 1 fincan suda karıştırın, üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra süzerek için.

2. Keten tohumu, bal ve limon:

Keten tohumlarını suda yoğun, yapışkan bir jel olana kadar kaynatın, bu boğazınızı ve bronş kanallarınızı yumuşatacaktır. Bal ve limon da antibiyotik görevi görüyor ve şurubu süper yumuşatıcı yapıyor. Hazırlamak için bir fincan suda 2-3 yemek kaşığı keten tohumunu koyulaşana kadar kaynatın. Süzün ve 3 yemek kaşığı bal ve aynı miktarda limon suyu ekleyin. Az gelirse 1 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz.

3. Kara biber çayı demleyin:

Bu tedavi iki farklı gelenekten geliyor: İngiliz ya da geleneksel Çin tıbbından gelen karabiber çayı, dolaşımı ve balgam akışını harekete geçiriyor. İçine konan bal ise doğal bir öksürük yatıştırıcı ve antibiyotiktir. Karabiber çayı hazırlamak için bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber ve 2 yemek kaşığı balı bir fincana koyun. Kaynayan suyu içine döktükten sonra demlenmesi için 15 dakika bekleyin. Süzdükten sonra ihtiyaç duydukça için. Bu tedavi özellikle balgamlı öksürüklere iyi geliyor. Fakat bu tedavi töntemi kuru öksürükler için uygun değil.

4. Ekşi bir tedavi: 

Çeyrek bir limona bolca karabiber ve tuz serpin, daha sonra hızlı bir iyileşme sağlamak için bu limon dilimini emin.

5. Biraz ılık süt için: 

Öksürük için popüler olan diğer bir ilaç bal ile tatlandırılmış bir fincan ılık süt içmektir.

6. Bademi deneyin: 

Bazı eski geleneklere göre, badem öksürük de dahil olmak üzere bronşlarla ilgili problemlerin iyileşmesine yardım eder. Bir fincan portakal suyu ile birkaç çay kaşığı blendır ya da rondoda çekilmiş bademi karıştırın ve için.


Kaynak:
http://www.rd.com/health/wellness/natural-ways-to-suppress-a-cough/

Etiketler: öksürük, soğuk algınlığı, nezle, grip, burun akıntısı, kırıklık, şifalı bitkiler, faydalı besinler, 


BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seçmece Yazılar

Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....

Powered By EXEIdeas

 

Sorumluluk Reddi

Bu site, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı prensip edinmiştir.
Bu site, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.
İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.
Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir.

Sitede yer alan hikayeler/yazılar, çoğunlukla internet ortamında bilgisayardan bilgisayara dolaşan, anonim olarak anlatılan hikayeler/yazılardır. Herkesin kolaylıkla ulaşıp paylaşabilmesi için bu blogda da yer almaktadır. Yazının kaynağı biliniyorsa belirtilmiş aksi takdirde anonim kabul edilmiştir.

Sitede verilen öneriler, reçeteler, bilgiler geçerliliğini yitirmiş de olabilir. Buradan öğrenip yapacağınız uygulamalarda tüm risk ve sorumluluk uygulayana aittir.

Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,
yonveren[et_işareti/süslü_a]gmail[nokta]com e-posta adresine bildiride bulunabilirler.

Bu adrese gelen talep ve şikayetler hukuk danışmanlarımız tarafından incelenecek, şikayet/talep yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu siteye giren her kullanıcı bu duyurudan haberdar olmuş kabul edilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.