28 Şubat 2016 Pazar

Limonun ve Limon suyunun Faydaları


Güne ılık suya sıkılmış yarım limon ile başlayın, gün boyu sağlıklı yaşayın







1. Vücudun pH seviyesini dengeler
Abur cuburlar, kirlilik, egzersiz azlığı ya da diğer toksinler gibi modern hayatın stresine bağlı olarak vücudunuzdaki pH seviyesi artabilir. Hastalıkları ve kanser gibi kronik hastalıkları önlemede limon, vücudu alkali tutar. Oldukça alkali olan limonlar bir dizi sağlık sorununu da hafifletir. Sağlıklı kalmak için güne bir bardak ılık suyun içine sıkılmış yarım limon tüketerek başlayın.

2. Parazitleri öldürür
Bağırsaklarınızda parazit ya da solucan varsa, bundan kurtulmanın çok zor olduğunu düşünebilirsiniz. Bu parazitleri yok etmenin anahtarı onların yaşayamayacağı bir ortam oluşturmaktır. Parazitler asitli ortamı sever, bu nedenle onları öldürmenin en iyi yolu sindirim sisteminizi alkali hale getirmektir. Limon yemek ya da bir limonun suyunu içmek bağırsaklarınızı alkali hale getirmenin ve parazitleri öldürmenin en hızlı yollarından biridir.

3. Daha hızlı kilo verdirir
Limon çeşitli şekillerde hızlı kilo vermenize yardım eder. Limonun içinde bulunan pektin sizi uzun süre tok tutar ve az yemek yersiniz. Ayrıca pektin vücutta glukoz ya da şeker emilimini yavaşlatır, kan şekerinin aşırı yükselmesini önler. Limon doğal bir idrar söktürücüdür.

4. Sindirime ve kabızlığa yardım eder
Küçük birer antibakteriyal santral olan limonların bakteriyle savaşma özellikleri kötü bakterileri yok eder ve sindirim sorunlarını düzenleyen ile kabızlığı iyileştiren iyi bakterilerin vücutta gelişmesine yardım eder. Bir limon sıkılmış bir bardak ılık su tükürük ve mide asidi üretiminin yanı sıra bağırsak kasılmalarını da düzenleyebilir.

5. Karaciğeri temizler
Limonun ekşiliği karaciğer ve böbrekleri faaliyete geçirmek için sinirlere ve hormonlara işaret verir. Limonda bulunan antioksidanlar ise böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcıdır. Vücutta biriken atıkların atılmasında idrar söktürücü olan limon suyu önemlidir. Her sabah bir bardak limonlu su karışımıyla karaciğerinizi temizleyin.

6. Konsantrasyonunuzu destekler
Hoş bir limon kokusu veren limon yağı oldukça sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bir araştırmaya göre, limon yağını koklamak ruh durumunu destekliyor. İşyerinde konsantrasyonunuzu ve dikkatinizi artırmak istiyorsanız elinizin altında limon yağı bulundurun.

7. Ateş ve titremelere karşı
Limon suyu terleme oranını artırarak ateş ve titremeyi geçirmeye yardım eder. Ateşi düşürmek için bir bardak sıcak suya ya da ballı çaya limon suyu ekleyin. Ateşiniz düşene kadar bundan 2 saatte bir için. Ateşiniz buna rağmen düşmüyorsa doktora gidin.

8. Ağız bakımınızı geliştirir
Limon ağız sağlığı sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Ağız kokusunu ve ağızdaki aftların giderilmesinde faydalıdır. Taze limonu aftın üzerine uygularsanız ağrınız geçecektir. Taze sıkılmış limon suyuyla dişetlerinize masaj yaparsanız dişeti kanamalarını önlersiniz ve dişeti hastalığına yol açan bakterileri uzak tutarsınız.

9. Yüksek kan basıncını tedavi eder
Limonda bulunan pektin yüksek kan basıncına yol açan kolesterolü düşürmeye yardım eder. P vitaminin yanısıra limonda bulunan flavonoidler kan damarlarını güçlendirir. Ayrıca potasyum açısından zengin olan limon yüksek kan basıncını önlemeye yardım eder.

10. Kepeği önler 
Saçlarınızı kepekten kurtarmak için hindistan cevizi yağı gibi diğer doğal içeriklerle limonu birleştirip saç derinizi nemlendiren ve iyileştiren saç maskesi yapın. Ancak bu tedaviyi çok fazla uygulamayın, çünkü limon suyunun saçlarınızın rengini açma yeteneği vardır.

11. Ayak bakımında önemlidir
Pütürlü, pullu veya nasırlı ayaklara sahipseniz çözüm mutfağınızda. Ayaklarınızın daha güzel görünmesi için 2-3 limonun suyunu yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve çeyrek bardak sütle karıştırın. Bu karışımı bir leğen ılık suya ekleyin. Ayaklarınızı yaklaşık 20 dakika bu suyun içinde bekletin, sonra topuklarınızı ve ayağınızın ön alt kısmını ölü derilerden kurtulmak için törpüleyin.

12. Cildinizi ölü derilerden arındırır
Limonda bulunan C vitamini sağlığınızın yanı sıra cildiniz için de yararlıdır. Birçok cilt bakım ürününün kilit içeriği C vitaminidir. Çünkü C vitamini serbest radikalleri nötralize eder ve cildinizi ölü derilerden arındırıp hücre yenilenmesini harekete geçirir. Haftada en az bir kez bir limonu ikiye bölüp bununla yüzünüzü ovalayın. Bu inatçı kirleri ve ölü deri hücrelerini yok eder, altındaki taze deriyi ortaya çıkarır. Yüzünüz daha sağlıklı, genç ve parlak görünür.

13. Cildinizi parlatır
Limonun içinde bulunan C vitamini cildinizdeki siyah noktaları hafifleten doğal ve en nazik içeriktir. Vücüdunuzun kolajen ve elastin üretiminde kilit bileşen olan C vitamini kırışıklıklarda ve çizgilerin önlenmesinde çok önemlidir.

14. Akneyi tedavi eder
Akneniz varsa limon suyu harika bir antibakteriyal tedavidir. Bir parça pamuğu limon suyuyla ıslatın ve geceleri yüzünüzdeki akneli, siyah noktalı ve egzamalı olan bölgelere uygulayın. Yıkamadan yatın, ertesi sabah suyla yüzünüzü durulayın ve her zaman yaptığınız cilt bakımınızı bundan sonra yapın.

15. Ağrıyı hafifletir
Limon yağı ağrının kesilmesinde kilit faktör olan kan damarlarını gevşeten ve iltihabı azaltan bir aroma oluşturur. Romatizma, eklem iltihabı ya da diğer iltihaplı hastalıklara bağlı olarak ağrılı eklemlere sahipseniz her gün bir bardak limon suyu içmek bu belirtilerinizin azalmasına yardım eder. Ayrıca limon özü suyla birlikte cilde uygulandığında güneş yanığı acısını da hafifletir.

16. Varislerin görünümünü de azaltır
Bacaklarınızda varis varsa, bacaklarınızın daha genç ve güzel görünmesi için limonun kan damarlarını güçlendirme etkisinden yararlanın. Birkaç damla limon yağını jojoba ya da avokado yağı gibi nemlendirici bir yağla karıştırın. Bu karışımla varisli bölgelerinize düzenli olarak masaj yapın, zamanla varislerin yavaş yavaş kaybolduğunu göreceksiniz.

17. Dişleri beyazlatma
Mağazalarda satılan diş beyazlatma tedavileri hem pahalı hem de dişlerinizi hassaslaştıran güçlü kimyasallar içeriyor. Ev yapımı limon suyu ve kabartma tozuyla dişlerinizi doğal bir şekilde beyazlatabilirsiniz. Kabarcıklı bir karışım elde etmek için iki malzemeyi eşit ölçülerde karıştırın ve kulak temizleme çubuğu kullanarak dişlerinizi bu karışımla ovalayın. 45 saniye bekleyin, daha fazla değil. Çünkü limon suyundaki ve kabartma tozundaki asitler diş minesini zayıflatabilir. Sonra diş fırçanızla ve suyla dişlerinizi nazikçe ovalayıp temizleyin.

18. Böcek kovucu
Etkili bir böcek spreyi yapmak istiyorsanız, bir ölçü limon yağını 10 ölçü zeytinyağı veya çiçek yağı gibi bitkisel yağla karıştırın.

Etiketler: Limon, limon suyu, lemon, juice, şifalı bitkiler, pratik bilgiler, faydalı besinler
Kaynak: İnternet, gazeteler

BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ

2 yorum:

  1. Every weekend i used to pay a quick visit this web page, for the reason that i wish for enjoyment, for the reason that this this site conations genuinely nice funny material too. hotmail login

    YanıtlaSil
  2. With the RBC Homeline Plan, you're capable to divide your mortgage into two portions allowing you to definitely take benefit from multiple rates. mortgage payment calculator canada If the speed increases, the extra payment is going to be applied to the principal balance from the loan. mortgage calculator canada

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seçmece Yazılar

Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....

Powered By EXEIdeas

 

Sorumluluk Reddi

Bu site, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı prensip edinmiştir.
Bu site, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.
İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.
Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir.

Sitede yer alan hikayeler/yazılar, çoğunlukla internet ortamında bilgisayardan bilgisayara dolaşan, anonim olarak anlatılan hikayeler/yazılardır. Herkesin kolaylıkla ulaşıp paylaşabilmesi için bu blogda da yer almaktadır. Yazının kaynağı biliniyorsa belirtilmiş aksi takdirde anonim kabul edilmiştir.

Sitede verilen öneriler, reçeteler, bilgiler geçerliliğini yitirmiş de olabilir. Buradan öğrenip yapacağınız uygulamalarda tüm risk ve sorumluluk uygulayana aittir.

Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,
yonveren[et_işareti/süslü_a]gmail[nokta]com e-posta adresine bildiride bulunabilirler.

Bu adrese gelen talep ve şikayetler hukuk danışmanlarımız tarafından incelenecek, şikayet/talep yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu siteye giren her kullanıcı bu duyurudan haberdar olmuş kabul edilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.