9 Aralık 2012 Pazar

Yeni, Sıra dışı Hırsızlık Yöntemleri...


Sıra dışı hırsızlık yöntemleri...


Bizim milletteki pratik zeka kimsede yok. Taktikleri çözüldükçe, öğrenildikçe hırsızlar da yeni yeni yöntemler geliştiriyorlar. Özelikle de teknolojideki yeniliklere herkesten daha önce ayak uydurmaları nedeniyle hırsızlık ya da dolandırıcılıkta avantaj yakalıyorlar. Burada bu yöntemlerden 'bilinen' bir kaç tanesini bulacaksınız. AMMAN DİKKAT!!!


  • Karı-koca gece evlerine döndüklerinde koridorda hiç tanımadıkları bir adamla karşılaşırlar. Bir anlık şaşkınlıktan sonra yabancı adam bayana dönerek "Madem bu geceyi kocanla geçirecektin niye beni çağırdın?" diye hışımla sorar ve kızgınlığını belirten bazı hareketlerle evden bir anda çıkar. Tabi karı-koca bu olaya bir anlam veremez başlangıçta. Erkek, karısına bu olaydan ötürü bir hayli kızar ve hatta onu boşayacağını bile söyler. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra karakola çağrılan karı-koca, yakalanan zanlı,suçlu ile yüzleştirilir ve olayın aslında bir hırsızlık olduğu anlaşılır. 
  • Başka bir olayda ise karı-koca evlerine döndüklerinde evin içinde bir yabancı görürler, bu kişi gayet şık bir takım elbise giymiş ve elinde telsiz olan birisidir. Karşılaşma anında yabancı, ev sahiplerine "Evinize hırsız girdiği yolunda komşularınız tarafından ihbar aldık, ben sivil polisim, evi kontrol etmeye geldim" der ve devam eder. "Beyefendi aşağıda sokağın köşesinde ekip otomuz var, vakit kaybetmeden siz ekip otosuna gidip şikayet dilekçesi doldurun." der ve erkek hızla aşağıya iner. Yabancı adam, "Hanımefendi siz de ziynet eşyası veya paranız varsa onlar kontrol edin" der. Bayan hemen altınlarının bulunduğu yere gider ve sevinçle "Neyse hala yerinde duruyorlar" demesiyle; yabancı bayanın kafasına ağır bir şeyle vurur. Yabancı da bayanın çıkardığı yerden altın, para, v.s.leri alıp hemen kaçar. Evin beyi ekip otosunu bulamayıp evine geldiğinde karısının baygın,altınların da çalınmış olduğunu görür... 
  • Özellikle bayan arkadaşlar dikkat! İnsanlar taksiye bindiği zaman çantasını hemen yanına koyar ya; bunu bilen uyanık taksiciler şöyle bir tertiple maksatlarına eriyorlar. Bahsettiğim bayan yorgun argın bir şekilde taksiye biniyor ve çantasını sağ yanına koyuyor. Bir nefesleneyim derken şoföre gidecekleri istikameti söylüyor ve çantasından kağıt mendil almak üzere sağ yanına dönüyor ki çanta yok! Önce bir aranıyor bakıyor yere, sağa-sola ama nafile, çantayı bulamıyor. Taksiciye hitaben "çantam ile bindim fakat çantam şimdi yok çek kenara" der. Taksici gayet pişkin "ne bilim teyze ben senin çantanı, unutmuşsundur bir yerde, inmek mi istiyorsun" diyor. Ama teyzem uyanık. "Hayır",  diyor "devam et. Herhalde unuttum bir yerde. İneceğim yerde ben sana evden paranı öderim."  Yol üzerinde bir karakolun önünden geçerken, ışıklar da duruyorlar. (Teyzem o istikametten götürüyor çünkü taksiyi!) Teyzeciğim tam karakolun önünde kapıyı açıyor. Polis memurunu çağırıyor. Taksiyi kenara çektirip bir çırpıda anlatıyor olayı. Meğer polisler bu olayı bilirmiş. Polis memuru taksiciye hemen "bagajı aç" diyor. Bagajı bir açıyorlar ki bagajda bir adam! Binen müşterinin sağ ve sol tarafına bagajdan doğru, çok özenle yapılmış, fark edilmeyen delikler açıyorlar ve hooop çekiyorlar çantayı bagaja! Çanta çok büyükse çekemiyorsa içine dalıp cüzdanı telefonu falan alıyorlar! TAKSİDE BAGAJLARA dikkat!
  • Gelen soyguncular, size kapıyı açtırmanın gürültüsüz bir yolunu bulmuşlar. Bunun için kapı eşiğinden su döküyorlar. Siz bu suyu fark edip de nereden geldiğini anlamak için kapıyı açtığınız anda ağzınızı kapatarak sizi evin içine sokup etkisiz hale getiriyorlar. Lütfen dikkat!!!


Kaynak: internetten derleme
Etiketler: soygun, hırsızlık, dikkat, yeni yöntemler, teknikler, 

BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ




BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seçmece Yazılar

Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....

Powered By EXEIdeas

 

Sorumluluk Reddi

Bu site, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı prensip edinmiştir.
Bu site, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.
İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.
Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir.

Sitede yer alan hikayeler/yazılar, çoğunlukla internet ortamında bilgisayardan bilgisayara dolaşan, anonim olarak anlatılan hikayeler/yazılardır. Herkesin kolaylıkla ulaşıp paylaşabilmesi için bu blogda da yer almaktadır. Yazının kaynağı biliniyorsa belirtilmiş aksi takdirde anonim kabul edilmiştir.

Sitede verilen öneriler, reçeteler, bilgiler geçerliliğini yitirmiş de olabilir. Buradan öğrenip yapacağınız uygulamalarda tüm risk ve sorumluluk uygulayana aittir.

Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,
yonveren[et_işareti/süslü_a]gmail[nokta]com e-posta adresine bildiride bulunabilirler.

Bu adrese gelen talep ve şikayetler hukuk danışmanlarımız tarafından incelenecek, şikayet/talep yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu siteye giren her kullanıcı bu duyurudan haberdar olmuş kabul edilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.