20 Aralık 2012 Perşembe

Adı Papatya'ydı kızın...

ADI PAPATYA

Yemek saati tekrar gelmişti. Şimdi onu görmek için heyecanlandığını hissetti genç adam. Ve sevdiği insan ile bir türlü buluşamamasını.  Alt kattaki restoranta inerken bir yandan sevinip bir yandan da düşünüyordu. İş yerinin olduğu binanın üst katında çalışmaktadır aşık olduğu kız. Her öğlen yemek saatinde uzaktan izleyebilmektedir onu. Ve yemek başlangıcında, bitiminde sigarasını içerken sadece gizlice bakışlarını.

Kız bunu asla fark etmemiştir. Her zamanki gibi yemek yerken arkadaşlarına sigara dumanınından rahatsız olduğunu söyleyerek içenleri eleştirir.
-"Bakın ben bıraktığıma göre herkes bırakabilir" diyerek tepki gösterirdi.

Bir gün tüm masalar dolu iken genç kız mecburen adamın yanına oturmak zorunda kalır ve tanışırlar. Kısa bir konuşmadan sonra genç adam heyecanlanır ve sigara yakmak isterken. Kız:
"Lütfen. Yanımda içmezseniz sevinirim der."

Genç adam ise, "ama..." demeye kalmadan kız elinden sigarayı alır ve artık birine dur demeliyim diyerek bundan sonra her yemekte beraberiz. İçeceğiniz tüm sigaraları ben alacağım der.

Adam içten sevinir bu olaya. Her gün görebilecektir sevdiği kızı. Yanında olacaktır artık. Elbet bir anını bulup sevdiğimi de açıklarım diyerek mutluluktan tüm dünyası değişmiştir. Ama bu yemek olayları sürmüştür. Kız ise arkadaşı gibi gördüğünde, ona tüm gününe sigara yasağı koymuştur. Tüm gün içinde içeceği sigaraları ona verecek ve bıraktığında ise o günden beri kaç tane içmediklerini hesaplayacaklardır. İddiaya da girmişlerdir.

Artık aylar geçmesine rağmen adam dayanamayarak bir yazı yazmak ister ona. Kalemi ve kağıdı alarak çok içten bir yazı yazar. Özenle bir zarfa koyar. Zarfı da mühürleyerek boş kısmına PAPATYA yazarak öğlen yemeğinde kıza verir.

Bu benim yazılarımdan biri, lütfen okuyup yarın bana yorumlarını iletebilir misin der. Kız ise, oralı bile olamayarak arkadaş tavrıyla hele şu senin sigarayı bırakma olayını bitirelim diyerek geçiştirir. Adam ise mutsuz bir şekilde istemeyerek de olsa onaylar söylediklerini.

Akşam evine giderken bir trafik kazası geçiren adam, bitkisel hayata girer. Tüm aile fertleri toplanıp hayata dönmesi için dua ederler. Ama adamın durumu çok ciddidir. Ve asla konuşamıyordur.

Gün ışımıştır. Herkes heyecanla bekleyiştedir.

Kız ise evinde işe gidiş için hazırlık yapmaktadır. İş yerine geldiğinde içindeki huzursuzluğu bir türlü çözemez. Öğlen olduğunda gözleri arkadaşını arar ama bulamaz. Keyifsizce yemeğini yerken, nerede bu ya, diyerek aramaya karar verir. Telefonu uzunca çalar ve telefona bir bayan sesi çıkar. Onu sorduğunda hastanede yoğun bakımda olduğunu öğrenir ve annesinin feryadına şahit olur.

Donmuştur kız. Konuşamamış sadece dinleyebilmiştir. Akşam olduğunda o şok ile hastaneye bile gidememiştir. Çocuğun ölüm haberini aldığında ise istem dışı ağlamaya başlamıştır. Günleri bir anda bu olay ile geçmektedir. Bir gece uyuklarken gencin yazdığı mektup gelir aklına. Alıp bakar.

Üzerinde papatya yazıyordur. Kızın adı da Papatya'dır. Yavaşça açarken zarfı papatya kokuları gelir burnuna. Çok şaşırmıştır. Titreyerek içerisinden çıkan kağıdı alır. Bir tanede sigara çıkar içinden. Şaşkınlıkla zarfın içerisinden çıkan kağıdı açar.

Evet, ağlamaya başlar, hemde hıçkırırcasına. Kağıtta şu notlara yazmaktadır.

Bu şokla kız topladığı binlerce sigaralara bakmak için poşeti açar. Birini eline alır ve sigaranın üzerinde silik olarak şu yazıyı okur.

"Bugün çok şekersin yine."

Birini daha alır, ondada; "Biliyor musun sensiz yapamam galiba" yazar.

Birine daha; "Meleklerin en safı sen olmalısın."

Birine, öbürüne, diğerine, ... Her sigaranın üzerinde bir söz ilişmiştir kıza. Ağlayışın hıçkırık olduğu anda sigaranın birini alıp içmek ister. Yaktığında ise odayı sadece papatya kokusu sarar kusursuzca...


Kaynak:anonim
Etiketler: buruk, aşk hikayesi, sigara, cigara, izmarit, tütün, nikotin, papatya, çiçek, aşk falı, sevgi, acı haber, trafik kazası

BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seçmece Yazılar

Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....

Powered By EXEIdeas

 

Sorumluluk Reddi

Bu site, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı prensip edinmiştir.
Bu site, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.
İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.
Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir.

Sitede yer alan hikayeler/yazılar, çoğunlukla internet ortamında bilgisayardan bilgisayara dolaşan, anonim olarak anlatılan hikayeler/yazılardır. Herkesin kolaylıkla ulaşıp paylaşabilmesi için bu blogda da yer almaktadır. Yazının kaynağı biliniyorsa belirtilmiş aksi takdirde anonim kabul edilmiştir.

Sitede verilen öneriler, reçeteler, bilgiler geçerliliğini yitirmiş de olabilir. Buradan öğrenip yapacağınız uygulamalarda tüm risk ve sorumluluk uygulayana aittir.

Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,
yonveren[et_işareti/süslü_a]gmail[nokta]com e-posta adresine bildiride bulunabilirler.

Bu adrese gelen talep ve şikayetler hukuk danışmanlarımız tarafından incelenecek, şikayet/talep yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu siteye giren her kullanıcı bu duyurudan haberdar olmuş kabul edilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.