10 Aralık 2012 Pazartesi

Fırtına çıktığında uyuyabilir misin?


Fırtına çıktığında uyuyabilir misin?



Boylu poslu, genç bir adam Amerika’nın batısındaki bir çiftliğe iş başvurusunda bulunur. Çiftliğin sahibi ona özelliklerini sorduğunda genç adam kendine güvenen bir edayla şöyle cevap verir:
"Rüzgar estiğinde dahi uyuyabilirim"

Bu söz yaşlı çiftlik sahibinin kafasını çok karıştırır, fakat bu zeki genç adamdan da çok hoşlanır ve onu işe alır.

Birkaç gün sonra yaşlı çiftlik sahibi ile karısı gece yarısı çok sert ve şiddetli bir rüzgarla uykularından fırlarlar. Bir sorun çıkma ihtimaline karşı her yeri kontrol etmeye başlarlar. Pencere ve kapıdaki kepenklerin sıkıca kapatılıp kancalarının yerlerine takıldığını görürler.

Kalın ağaç kütükleri ise sıra sıra şöminenin yanına dizilmiştir. Tarım araçları güvenli bir şekilde hangara yerleştirilmiş, traktör garajdadır. Ahırın kapısı düzgün bir şekilde kapatılmış ve kilitlenmiştir. Hatta içerideki tüm hayvanlar oldukça sakindirler. Genç adam hemen ilerideki kulübesinde huzurlu bir şekilde uyumaktadır.

İşte o anda yaşlı çiftlik sahibi genç adamın o gün ona ne demek istediğini anlar.

"Rüzgar estiğinde dahi uyuyabilirim"

Çünkü genç adam fırtınasız güzel günlerde herhangi bir gün şiddetli bir fırtına ile çiftlikteki her şeylerini kaybedebileceklerini düşünerek işlerini o kadar bağlılıkla ve düzgün bir şekilde yapmıştır ki, en sert, en şiddetli fırtına dahi esse yatağında huzurla uyuyabilmektedir.

Yapabildikleriniz değil, bir gün gerçekten yapamadığınız şeyler güneş battığında size keder verir.

Kathleen Pinto


--=(O)=--
Hikayenin orijinali:

A handsome young man applied for a job as a farmhand. When the old farmer asked for his qualifications, he replied with an air of confidence "I can sleep when the wind blows." The statement puzzled the farmer. But he liked the pleasant looking young man nevertheless and hired him.

A few days later, the old farmer and his wife were rudely awakened in the night by a violent storm. They quickly began to check things out to see if all was secure. They found that the shutters of the farmhouse had been securely fastened. A good supply of logs had been set next to the fireplace. The farm tools had been placed neatly in the storage shed, safe from the elements. The tractor had been moved into the garage. The barn was properly locked. Even the animals were calm. The young man slept soundly. All was well. The farmer then understood the meaning of the young man’s words, "I can sleep when the wind blows."

Because the farmhand did his work loyally and faithfully when the skies were clear, he was prepared for the storm when it broke loose. So when the wind blew, he was fearless. He slept in peace.

How does this apply to our lives?

In Time, it isn’t the things you do, but the things you leave undone, which give you a heartache at the setting of the sun.

Author Unknown
Contributed by Kathleen Pinto



Kaynak: Yazarı bilinmiyor fakat yayan: Kathleen Pinto
http://www.inspirationalarchive.com/1738/do-you-sleep-when-the-wind-blows/

Etiketler: Do you sleep when the wind blows?, Fırtına çıktığında uyuyabilir misin?, temkin, bugünün işini yarına bırakma, çiftlik, hazırlanmak,

BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ


BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seçmece Yazılar

Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....

Powered By EXEIdeas

 

Sorumluluk Reddi

Bu site, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı prensip edinmiştir.
Bu site, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.
İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.
Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir.

Sitede yer alan hikayeler/yazılar, çoğunlukla internet ortamında bilgisayardan bilgisayara dolaşan, anonim olarak anlatılan hikayeler/yazılardır. Herkesin kolaylıkla ulaşıp paylaşabilmesi için bu blogda da yer almaktadır. Yazının kaynağı biliniyorsa belirtilmiş aksi takdirde anonim kabul edilmiştir.

Sitede verilen öneriler, reçeteler, bilgiler geçerliliğini yitirmiş de olabilir. Buradan öğrenip yapacağınız uygulamalarda tüm risk ve sorumluluk uygulayana aittir.

Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,
yonveren[et_işareti/süslü_a]gmail[nokta]com e-posta adresine bildiride bulunabilirler.

Bu adrese gelen talep ve şikayetler hukuk danışmanlarımız tarafından incelenecek, şikayet/talep yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu siteye giren her kullanıcı bu duyurudan haberdar olmuş kabul edilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.