7 Nisan 2013 Pazar

Şehzade Mehmet'e verilen ders



Fatih Sultan Mehmet, daha genç bir şehzade iken sınıfta hiç akıllı durmaz, bağırır çağırır... Hocası Akşemsettin bir şey dediği zaman "sen bana birşey diyemezsin ben padişahın oğluyum" diye tehdit ederdi.

Akşemsettin artık bu durumdan rahatsız ama bir okadarda çaresizdi. Padişahın karşısına bu konu hakkında gitmekten haya ediyordu. Padişaha çocuğunu şikayet etmek düşüncesi ona çok ağır geliyordu. Birgün artık herşeyi göze alıp padişah II.Murat'ın huzuruna çıktı ve olanları ona sıkılarak anlattı. Padişah II.Murat durum karşısında bir müddet düşündü ve o müthiş planını Akşemsettinin kulağına usulca açıkladı.

Ama ne plandı bu düşünülen, mümkün değildi bu planı uygulamak.

Akşemsettin plan konusundaki rahatsızlığını Padişaha ilettiyse de Padişah II.Murat onu dinlemedi ve "Bu iş olacak" dedi. Ertesi gün yine ders ortamında ve yine Şehzade Mehmet yaramazlık yapıyordu. Akşemsettinin uyarısına yine aynı tehdit cevabını verdiği sırada Padişah ansızın kapıyı açıp içeri girdi.

Bu olay karşısında Akşemsettin hiddetlenerek Padişaha bağırdı ve bir tokat atarak, bu şekilde sınıfa giremeyeceğini izin istemesi gerektiğini söyleyerek derhal dışarı çıkmasını istedi.

Padişah mahçup bir şekilde boynunu bükerek özür diledi ve dışarı çıktı. Olaylar karşısında şehzade Mehmet'in nutku tutulmuş ne yapacağını şaşırmıştı. Güvendiği babası hocasından tokatı yemişti. Mehmet allak bullak olmuştu.

Az sonra kapı vuruldu ve Padişah mahçup bir şekilde içeri özür dileyerek girdi.

Plan muhteşem işlemişti.

O günden sonra Şehzade Mehmet asla yaramazlık yapmadı. Çünkü güvendiği dağlar kar almıştı artık.

İşte Akşemsettin'in kulağına fısıldanan muhteşem plan, işte çocuk eğitimi, işte onlar, işte biz.

Koskoca Padişah II.Murat sırf çocuğunun terbiyesi için gözünü kırpmadan tokat yemeyi göze almıştı.

NOT: "Bence" tamamen hayal gücü, tamamen uydurma bir hikaye. Neyse okuması güzeldi, gerçekten olsaymış ne de güzel bir hikaye olurmuş...


Kaynak:
http://www.yazanel.com/yazar.asp?yaziID=204

Etiketler: plan, şehzade, mehmet, Fatih Sultan Mehmet, ders, şımarıklık, Murat, hünkar, uydurma


BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ

1 yorum:

  1. The most profitable operators, or Tier 1 operators spend as much as} 18% of their gross income on bonuses to be able to} attract new prospects. However, Tier 2, or lower-level operators, who wouldn't have the same price range or local licenses wanted to advertise, are virtually fully reliant on bonuses and affiliate schemes. If fraudsters are able to to} take advantage of|benefit from|reap the benefits of} the provides, you’re not simply risking short-term damages, you’re critically placing your company in danger for the long term|the long run}. By default, most techniques are weak on detecting whether or not a single particular person has a number of} 카지노 accounts. As a outcome, bonus abusers can easily sign as much as} receive the same signup bonus by registering with a number of} identities.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seçmece Yazılar

Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....

Powered By EXEIdeas

 

Sorumluluk Reddi

Bu site, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı prensip edinmiştir.
Bu site, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.
İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.
Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir.

Sitede yer alan hikayeler/yazılar, çoğunlukla internet ortamında bilgisayardan bilgisayara dolaşan, anonim olarak anlatılan hikayeler/yazılardır. Herkesin kolaylıkla ulaşıp paylaşabilmesi için bu blogda da yer almaktadır. Yazının kaynağı biliniyorsa belirtilmiş aksi takdirde anonim kabul edilmiştir.

Sitede verilen öneriler, reçeteler, bilgiler geçerliliğini yitirmiş de olabilir. Buradan öğrenip yapacağınız uygulamalarda tüm risk ve sorumluluk uygulayana aittir.

Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,
yonveren[et_işareti/süslü_a]gmail[nokta]com e-posta adresine bildiride bulunabilirler.

Bu adrese gelen talep ve şikayetler hukuk danışmanlarımız tarafından incelenecek, şikayet/talep yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu siteye giren her kullanıcı bu duyurudan haberdar olmuş kabul edilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.