20 Nisan 2013 Cumartesi

Mucize çiftler


Birlikte alınınca mucizevi etki gösteren gıdalar:

Bazı besinler birleştiğinde faydaları artıyor ve bir takım hastalıklarla savaşmak için adeta güçlü bir silah haline dönüşüyor. Daha sağlam bir kalp, pürüzsüz bir cilt, güçlü bir hafıza ya da ince bir bel mi istiyorsunuz? O halde bir de bu karışımları deneyin!


Yeşil çay + limon = Daha sağlıklı bir kalp.

Güçlü antioksidan etkisiyle yeşil çayın kalp krizi riskini azalttığını biliyoruz. Ne var ki, yapılan araştırmalar vücudumuza bu faydalı içeriklerin yalnızca yüzde 20'sinin etki ettiğini gösteriyor.

Ancak bir iyi haberimiz var; bilim adamları yeşil çaya limon suyu eklendiğinde etkisinin yüzde 80'e kadar çıkabildiğini söylüyor.


Saf zeytinyağı + domates = Hastalıklara karşı direnç.

Vücudun direncini düşüren ve hastalıklara kapı açan serbet radikallere karşı savaşan beta karoten, E vitamini ve C vitamini barındıran antioksidan deposu yiyeceklerden maksimum faydayı sağlayabilmek için saf zeytinyağının eşliğine ihtiyacımız var.


Yoğurt + yaban mersini = Güçlü bir vücut.

Bu lezzetli karışım spordan önce yemeniz gereken yiyeceklerle harika bir örnek! Nedeniyse, yaban mersininin zihni güçlendiren etkisi egzersizlerinize odaklanmanızı kolaylaştıracak ve yoğurt vücudunuzda kas kaybını önleyecek proteini almanızı sağlayacak.


Nohut + Kırmızı biber = Kansızlığa önlem.

Nohut, kansızlığa karşı vücudun ihtiyaç duyduğu demir bakımından oldukça zengin. Ancak, vücut nohuttaki demirin emilmesinde zorlanıyor. Bir C vitamini deposu olan kırmızı biber ise nohuttaki demirin çözülerek kan hücrelerine işlemesini sağlıyor.


Bal + Tarçın = Kuvvetli bağışıklık sistemi.

Her gün kullanılan bal ve tarçın, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve bol miktarda demir içeriyor.


Yumurta + mango= Sıkı bir cilt.

Cildin sıkı ve sağlıklı görünmesi için koljen üretmesi gerekir. Yumurtanın içerdiği özel amino asitler kolejen üretimine yardımcı olur. Mango gibi C vitamini açısından zengin yiyecekler bu amino asitlerin etkisini arttırır.


Brokoli + domates = Kansere karşı savaş.

Brokoli ve domates, her ikisi de kanserle savaşan yıldız yiyecekler. Araştırmalar gösteriyor ki, bu iki yiyeceğin birlikte yenmesi prostat kanserinin büyümesini yavaşlatmakta ayrı ayrı yenmesinden daha etkili oluyor.


Yaban mersini + ceviz = Güçlü bir hafıza.

Araştırmalarda bu iki besinde bulunan polifenol bileşiklerinin zekayı güçlendirdiği ve Alzheimer hastalığının başlangıcını geciktirdiği gösterilmiştir.


Kara lahana + limon = Daha güçlü bir iskelet.

Tam bir kalsiyum deposu olan, hatta ıspanaktan üç kat fazla kalsiyum barındıran kara lahana kemikleri güçlendirmek için bire bir.

Peki neden limonla birlikte yenmeli? Çünkü limonda bulunan C vitamini, kara lahanada bulunan kalsiyumun absorbe edip, vücuda daha iyi işlenmesini sağlıyor.


Kaynak: gazeteler
Etiketler: şifalı bitkiler, gıda, sebze-meyve, 

BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seçmece Yazılar

Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....

Powered By EXEIdeas

 

Sorumluluk Reddi

Bu site, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı prensip edinmiştir.
Bu site, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.
İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.
Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir.

Sitede yer alan hikayeler/yazılar, çoğunlukla internet ortamında bilgisayardan bilgisayara dolaşan, anonim olarak anlatılan hikayeler/yazılardır. Herkesin kolaylıkla ulaşıp paylaşabilmesi için bu blogda da yer almaktadır. Yazının kaynağı biliniyorsa belirtilmiş aksi takdirde anonim kabul edilmiştir.

Sitede verilen öneriler, reçeteler, bilgiler geçerliliğini yitirmiş de olabilir. Buradan öğrenip yapacağınız uygulamalarda tüm risk ve sorumluluk uygulayana aittir.

Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,
yonveren[et_işareti/süslü_a]gmail[nokta]com e-posta adresine bildiride bulunabilirler.

Bu adrese gelen talep ve şikayetler hukuk danışmanlarımız tarafından incelenecek, şikayet/talep yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu siteye giren her kullanıcı bu duyurudan haberdar olmuş kabul edilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.