4 Şubat 2013 Pazartesi

Yaşlı baba ile oğulun yürüyüşü



Yaşlı adam eşi ölünce oğlunun evine sığınmıştı. Oğlu da, gelini de babayı mutlulukla karşılamıştı. Baba yaşamının sonbaharında kendisine sahip çıkılmasına sevinmiş, her gece verdiği bu mutluluk için Allah'a dua etmişti.

Bir süre sonra evin bir köşesinde kendisini sığıntı gibi hisseden, artık hiçbir ekonomik katkısı olmayan baba, gittikçe içine kapanıyordu. Bir süre sonra odasının kapısını açamaz, tuvalet dışında da odasından çıkmaz olmuştu. İştahı kesilmişti. Kendi içinde kapandıkça sağlığını da kaybeden babada unutkanlık, el koordinasyonunda bozukluk başladı. Yemek yerken üzerine dökmeye, üzüldükçe daha da kötü duruma düşmeye, yardımsız hiçbir şey yapamamaya başladı. Ama aklı ve kanayan kalbi yerli yerindeydi.

Çocukların, evin derdine ek olarak çıkan kayınpeder belasına artık içerleyen gelin de gittikçe daha tahammülsüzleşti. Önce suratını astı. Sonra tavır koymaya başladı.

Bir gün dikildi eşinin karşısına;
"Artık bir çare düşünmeliyiz, bu böyle devam etmez" dedi.

Evlat ise çok üzülüyordu. "Babamı çok seviyorum. Onu nasıl evimin dışına atabilirim. Ne olur sabır göster." diye yalvarıyordu. Ama eşinin başkaldırılarına nihayet dayanamadı. İçi kan ağlasa da babası ile konuşmak zorundaydı. Bu böyle olmayacaktı. Bir sabah babasının kapısını çaldı ve "Baba" dedi "Seninle bugün bir pikniğe çıkmaya ne dersin?"

Baba oğlunun yüzünü görerek uyandığı için çok memnun olmuştu. "Tabii" dedi, "Çok sevinirim"

Sandviçler paketlendi, piknik sepeti hazırlandı. Okyanusa doğru yola çıktılar. Uzun bir süre gittiler. Baba bir süre daha gittikten sonra eliyle oğluna işaret etti ve durdurdu.

"Oğlum" dedi, "Yoruldum, biraz durup dinlenelim" Soluklarını aldılar. Yeniden yola koyuldular. Baba bir süre sonra yine durakladı ve "istersen burada da bir soluk alalım" dedi. Baba dinlenirken etrafına bakınıyor, sanki buraları iyi tanıyormuş gibi davranıyordu.

Oğul kendini suçlu hissediyordu. Gözyaşlarını gizliyordu. Ama kendini toparladı ve bir süre daha gittikten sonra "Baba" dedi "Artık burada duralım" baba oğlunun yanağını okşayarak; "Birazcık daha okyanusa yaklaşamaz mıyız? Birazcık daha gitsek" deyince oğul huzursuzlandı "Baba neden?" dedi "Artık yorulmadın mı? Oturup biraz konuşsak"

Baba içini çekti ve "Oğlum" dedi

"İlk durduğumuz nokta babamın babasını götürdüğü nokta idi.

İkinci durduğumuz yer benim kendi babamı götürdüğüm ve kendisine artık onu evimizde tutamayacağımızı söylemek üzere olduğum yerdi.

Sen de beni buraya kadar getirdin. Ben de senin, senin oğlunun seni nereye kadar götüreceğini merak ediyor, onun için biraz daha yürümek istiyorum"

Oğul ağlamaya başladı. "Yürü baba" dedi "Yürü, evimize gidiyoruz. Sen benim babamsın, özümsün, seni kurda kuşa bırakmam"


Kaynak: anonim
Etiketler: yaşlı, baba, oğul, gelin, çocuklar, vefa, bir baba dör evlada bakar da dört evlat bir babaya bakamazmış, hayat, şok eden cevaplar, yürüyüş

BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seçmece Yazılar

Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....

Powered By EXEIdeas

 

Sorumluluk Reddi

Bu site, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı prensip edinmiştir.
Bu site, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.
İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.
Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir.

Sitede yer alan hikayeler/yazılar, çoğunlukla internet ortamında bilgisayardan bilgisayara dolaşan, anonim olarak anlatılan hikayeler/yazılardır. Herkesin kolaylıkla ulaşıp paylaşabilmesi için bu blogda da yer almaktadır. Yazının kaynağı biliniyorsa belirtilmiş aksi takdirde anonim kabul edilmiştir.

Sitede verilen öneriler, reçeteler, bilgiler geçerliliğini yitirmiş de olabilir. Buradan öğrenip yapacağınız uygulamalarda tüm risk ve sorumluluk uygulayana aittir.

Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,
yonveren[et_işareti/süslü_a]gmail[nokta]com e-posta adresine bildiride bulunabilirler.

Bu adrese gelen talep ve şikayetler hukuk danışmanlarımız tarafından incelenecek, şikayet/talep yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu siteye giren her kullanıcı bu duyurudan haberdar olmuş kabul edilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.