Albrecht Durer 1471-1528 yılları arasında yaşamış bir ressamdır. 18 çocuklu bir ailenin resimle ilgilenen 2 erkek çocuğundan biri olarak gelmiştir dünyaya. İki kardeşin de resme karşı olağanüstü bir ilgileri ve yetenekleri vardı. Her ikisi de sanat okuluna gidip büyük bir ressam olma hayali kuruyorlardı. Aile ise bu durum karşısında çaresiz kalmıştı. Madencilik yaparak geçinmeye çalışıyorlardı ve bu sayede karınlarını zar zor doyurabilmekteydiler.
Bu durum karşısında iki kardeş kendi aralarında kur'a çekmeye ve kazananın sanat okuluna gitmesine, geride kalanın daha çok çalışıp diğer kardeşi okutması yönünde bir karar aldılar. Albert ve Albrecht arasındaki bu kur'ada okula giden dönüşte diğer kardeşi okuması için okula gönderecek ve kendisi de madende çalışacaktı.
Kurayı kazanan Albrecht okula gider ve bütün öğretim görevlilerini kendine hayran bırakarak çok büyük başarılar elde eder. Okulu birincilikle bitirdiğinde yöredeki bütün okullarda ismi bilinmektedir. Eve büyük bir gururla döner.
Ailesi Albrecht onuruna güzel bir yemek verir. Kendisini öven konuşmalardan sonra Albrecht söz alır ve kendisine bu başarıları yaşatan kardeşine teşekkür eder.
Şimdi sıranın kardeşinde olduğunu ve okumaya göndereceği kardeşi için madende çalışmaktan büyük gurur duyacağını söyler.
Kardeşinin yanıtı ise; "İmkansız sevgili kardeşim" şeklindedir. "Seni okulda okutabilmek için çalıştığım senelerde bütün parmaklarım madende defalarca kırıldı ve değil kalem tutmak, senin şerefine şu şarap kadehini bile zor tutuyorum."
Kardeşinin durumuna hakikaten üzülen Albrecht ise kendisini dünyanın en ünlü ressamları arasına sokan o ellerin, kardeşinin ellerinin resimini çizer.
Görselde gördüğünüz, bütün dünyanın Praying Hands (Dua Eden Eller) olarak bildiği, esas ismi Hands (Eller) olan resim Albrecht Durer'in fedakâr kardeşininin elleridir.
Kaynak: internet dolaşımı
http://en.wikipedia.org/wiki/Praying_Hands_(D%C3%BCrer)
Etiketler: fedakarlık, abi - kardeş, ağabey, madenci, ressam, tablo, boyama, painting, resim
28 Şubat 2013 Perşembe
"Dua Eden Eller" tablosunun hikayesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Seçmece Yazılar
Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....
Powered By EXEIdeas
0 yorum:
Yorum Gönder