27 Kasım 2014 Perşembe

Yüzüklerin Efendisi


Yüzüklerin Efendisi



Yüzük, özellikle de nişan ya da evlilik yüzüğü 4. parmağa takılır. Bu parmağa yüzük parmağı da denir. Çünkü yüzük artık bu parmak ile bütünleşmiştir. Peki neden yüzük bu parmağa takılır biliyor musunuz? Yüzüğün 4. parmağa takılmasını bakım Çinliler nasılda mantıklı bir anlayışla açıklıyor.

Her parmağa bir anlam yükleyen Çinliler, parmaklarımızın neyi ifade ettiğini şu şekilde açıklıyor: Başparmak, anne babamızı ifade eder.
İşaret parmağı, kardeşlerimizdir.
Orta parmak kendimizizdir.
En uzun parmaktır kendimiziz ve aslında çok doğru herşey bizde gizli.
Dördüncü parmak yani yüzük parmağı, hayat arkadaşınızdır.
Serçe parmak ise en küçük parmak olmasından da anlaşılacağı gibi çocuklarımızdır.

Çinliler bu tezi test etmemiz için bir uygulama öneriyorlar. İlk önce avuçlarınızı birbirine bakacak şekilde açın. Orta parmakları bükün ve sırt sırta birleştirin. Daha sonra kalan dört parmağınızı da şekildeki gibi açıp, uç uca getirin. Şimdi, anne babanızı temsil eden başparmaklarınızı ayırmaya çalışın.

Açılacaktır, çünkü anne babanız sizinle birlikte ömür boyu yaşamayacaktır. Er ya da geç onlardan ayrılmak zorundasınız.

Baş parmaklarınızı önceki gibi birleştirip, kardeşlerinizi temsil eden işaret parmaklarınızı ayırın. Onlar da ayrılacaktır, çünkü kardeşleriniz kendi ailelerini kurup, ayrı bir hayat seçer.

İşaret parmaklarınızı birleştirip, çocuklarınızı temsil eden serçe parmaklarınızı ayırın. Onlar da ayrılıcak, çünkü çocuklar da evlenir ve bir gün kendi hayatlarını kurar.

Son olarak serçe parmaklarınızı birleştirip, eşlerinizi temsil eden yüzük parmaklarınızı ayırmaya çalışın. Ayıramadığınızı görünce şaşıracaksınız. Çünkü karı-kocalar hayat boyu bir arada yaşarlar.

-=(0)=-

Evlilik yüzüğünü ilk defa eski Mısır Prensesi Nefertiti takmıştır. O yıllardaki tıbbın ne kadar
ilerde olduğu ayrı bir tartışma konusudur ama yüzyillar sonra anlaşılmıştır ki kalbe doğrudan giden tek damar evlilik yüzüğünü taktığımız yüzük parmağındadır. Başka hiç bir parmağımızdan doğrudan kalbe giden bir damar yoktur.


Kaynak: internet
Etiketler: parmaklar, yüzük, nişan, söz yüzüğü, evlilik, halka, ring


BEĞENDİYSEN SEN DE PAYLAŞ

2 yorum:

  1. Thanks for the article. I'm learning Turkish.

    YanıtlaSil
  2. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seçmece Yazılar

Hergün yenisi eklenen yazılarımızı FaceBook sayfanızda görmek istiyorsanız BEĞEN 'e tıklamanız yeterli. Unutmayın, Beğendiyseniz başkaları için Siz de Paylaşın. Teşekkürler....

Powered By EXEIdeas

 

Sorumluluk Reddi

Bu site, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı prensip edinmiştir.
Bu site, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.
İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.
Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir.

Sitede yer alan hikayeler/yazılar, çoğunlukla internet ortamında bilgisayardan bilgisayara dolaşan, anonim olarak anlatılan hikayeler/yazılardır. Herkesin kolaylıkla ulaşıp paylaşabilmesi için bu blogda da yer almaktadır. Yazının kaynağı biliniyorsa belirtilmiş aksi takdirde anonim kabul edilmiştir.

Sitede verilen öneriler, reçeteler, bilgiler geçerliliğini yitirmiş de olabilir. Buradan öğrenip yapacağınız uygulamalarda tüm risk ve sorumluluk uygulayana aittir.

Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,
yonveren[et_işareti/süslü_a]gmail[nokta]com e-posta adresine bildiride bulunabilirler.

Bu adrese gelen talep ve şikayetler hukuk danışmanlarımız tarafından incelenecek, şikayet/talep yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu siteye giren her kullanıcı bu duyurudan haberdar olmuş kabul edilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.